Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE radionica za ravnatelje školskih ustanova PGŽ-a

ISGE radionica za ravnatelje školskih ustanova PGŽ-a

Temeljem dogovora na kolegiju župana Zlatka Komadine, održanog 24. listopada, na kojem je svim pročelnicima i Županu prezentirano stanje provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH (SGE) te Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE), organizirana je prezentacija ISGE sustava za sve ravnatelje osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova posredstvom pročelnice Jasne Blažević. Danas je tim UNDP-a, u sastavu Matija Vajdić, Siniša Krunić i Anita Klanac održao dvije prezentacije za dvije grupe ravnatelja.

Matija Vajdić je prezentirao ISGE na primjeru srednje škole (zvana škola "uzor" jer kontinuirano očitavaju potrošnju energije dva puta tjedno), objasnio elemente ISGE sustava te mogućnosti koje on pruža u nadzoru i u planiranju.

SGE tim Rijeka je svakom ravnatelju uručio dopis na kojem se nalaze kratke informacije o objektu kojim upravljaju, matičnom korisniku te popis računa koji još nedostaju. Informirani su o radionicama koje će se početi održavati naredni tjedan zahvaljujući Tehničkoj školi za strojarstvo i brodogradnju koja je ustupila informatičku radionicu.

Svi su ravnatelji pozvani da potaknu svoje tehničko osoblje na tjedno očitavanje potrošnje i mjesečni unos računa u ISGE sustav.

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom hlađenja prostora, razlika između vanjske i unutarnje temperature ne bi trebala biti viša od 7°C!