Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE radionice u Ninu i Biogradu n/M

ISGE radionice u Ninu i Biogradu n/M

U Ninu i Biogradu n/M danas su održane edukacijske radionice za EE timove na kojima je prikazano napredno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) u zgradarstvu. Gradovi Nin i Biograd n/M rijetki su primjeri gradova koji ažurno na tjednoj razini prate i unose potrošnju energije i vode kroz ISGE. Na temelju tih praćenja postignuti su značajni rezultati pa je tako primjećeno puknuće u vodovodnom sustavu u zgradi Gradske uprave u Ninu te je uskoro otklonjen kvar i time smanjen račun za vodu.

U Biogradu n/M se prati potrošnja energije i vode na tjednoj razini i nakon održane radionice i prezentiranja načina analize potrošnje, energetski tim kreće s analizom dosada unesenih podataka. Na temelju takve analize izdvojit će se kritični objekti u koje će se pasivnim i aktivnim mjerama ulagati i time nastaviti sa sustavnim gospodarenjem energije i vode te u konačnici smanjiti sveukupni troškovi za potrošnju energije i vode.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • U prostorima u kojima se ne boravi, poput hodnika, garaže ili vrta, postavite rasvjetu sa ugrađenim senzorima pokreta, koji će se brinuti da rasvjeta bude uključena samo kada je potrebna.