Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE radionice za zadarski EE tim i krajnje korisnike

ISGE radionice za zadarski EE tim i krajnje korisnike

U Info centru energetske efikasnosti u Zadru danas je održana radionica o ISGE sustavu namijenjena krajnjim korisnicima objekata u vlasništvu Grada Zadra, a prisustvovalo je 6 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 3 objekta. Ovom radionicom završen je ciklus od sedam ISGE radionica za krajnje korisnike, te je u svim objektima u vlasništvu Grada Zadra uspostavljen registar zgrada i na svih 50 objekata se sustavno gospodari energijom.  

Praćenje potrošnje ključno je za sustavno gospodarenje energijom i predstavlja jedan od koraka provedbe SGE projekta. Regionalna administratorica ISGE sustava Lana Hudetz prisutnima je pojasnila ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), te ih zajedno sa Goranom Hudetzom, tehničkim asistentom, uputila u princip unosa mjesečnih računa kao i tjednih očitanja u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije. Također im je pojašnjeno na koji način odabrati opskrbljivača električne energije i na taj način izbjeći plaćanje energije uravnoteženja.

Nakon ISGE radionice za krajnje korisnike uslijedila je ISGE 1 radionica za zadarski EE tim, kojoj su prisustvovala 3 člana. Svim članovima EE tima omogućen je pristup u ISGE sustav na administratorskoj razini. Prikazane su im funkcionalnosti koje ISGE nudi te im je pojašnjeno na koji način mogu raditi analize, pratiti potrošnju na razini Grada i kako na vrijeme uočiti anomalije na pojedinom objektu. U sklopu radionice dopunjeni su podaci koji su nedostajali u ISGE sustavu, a koji su potrebni za ispis tablice koja je proslijeđena Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU).  

 /assets/images/post/1144/list/thumb/EE timZadar.JPG

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom rada klima uređaja, pokušajte eliminirati bespotrebne toplinske izvore u prostoru kao što su rasvjeta i ostali kućanski uređaji i vodite računa o tome da ne hladite prostorije u kojima ne boravite.