Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana četvrta ISGE radionica za obrazovne institucije Zadarske županije

Održana četvrta ISGE radionica za obrazovne institucije Zadarske županije

Danas je u strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru održana četvrta u nizu ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Zadarske županije. Ovaj tip radionica se održava u manjim skupinama kako bi se kvalitetno educiralo tehničko osoblje za praćenje potrošnje energenata u njihovim objektima. Riječ je o unosu mjesečne i tjedne potrošnje, što je i cilj SGE projekta kako bi se redovito provodila kontrola potrošnje. Na taj način sve nepravilnosti u korištenju energije (puknuće cijevi, prevelika potrošnja električne energije, energenata za grijanje) mogu se u vrlo kratkom vremenu uočiti te djelovati.

U uvodnom dijelu Lana Hudetz, asistentica na SGE projektu za područje Dalmacije pojasnila je smisao ISGE sustava te koristi od njegove primjene, dok su u drugom dijelu radionice Goran Hudetz i Tomislav Gracin, tehnički asistenti, demonstrirali konkretne mogućnosti ISGE sustava. Na radionici je sudjelovalo 10 odgovornih osoba iz školskih ustanova. 

Županijski EE tim će analizirati podatke potrošnje energenata i na osnovu njih planirati energetiku za narednu godinu te izrađivati planove i programe za poticanje energetske efikasnosti. Redovito će se izvještaji slati nadležnom Ministarstvu i Fondu u skladu sa Zakonom o energetskoj efikasnosti u neposrednoj potrošnji (NN 152/08) te Nacionalnom Programu i Nacionalnom akcijskom planu energetske učinkovitosti RH.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • U prostorima u kojima se ne boravi, poput hodnika, garaže ili vrta, postavite rasvjetu sa ugrađenim senzorima pokreta, koji će se brinuti da rasvjeta bude uključena samo kada je potrebna.