Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana druga ISGE radionica za korisnike Ličko-senjske županije

Održana druga ISGE radionica za korisnike Ličko-senjske županije

U informatičkom kabinetu strukovne škole u Gospiću, danas je održana druga ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima objekata  u vlasništvu Ličko-senjske županije. Na radionici su prisustvovala dva člana županijskog EE tima te 13 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 14 objekata. Praćenje potrošnje ključno je za sustavno gospodarenje energijom i predstavlja jedan od koraka provedbe SGE projekta.

Kata Zdunić i Danijela Hećimović, članice županijskog EE tima, prisutnima su pojasnile njihove obveze i dužnosti prema ZUKE-u, kao i rezultate provedbe SGE projekta do sada u Ličko-senjskoj županiji.  Nakon uvodnih riječi, prisutnima se pojasnilo na koji način odabrati opskrbljivača električne energije i na taj način prestati plaćati en. uravnoteženja te smanjiti nepotrebne troškove u iznosu od 20% na godišnjoj razini. Informirani su i o HEP-ovoj web aplikaciji gdje mogu dobiti pristup mjernim podacima i imati uvid u tjedna očitanja.

Regionalna administratorica ISGE sustava Lana Hudetz prisutnima je pojasnila ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE),  te ih zajedno sa Goranom Hudetzom, tehničkim asistentom, uputila u princip unosa mjesečnih računa kao i tjednih očitanja u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije. 

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Priključite li perilicu posuđa na priključak s toplom vodom umjesto hladnom, moguće je ostvariti dodatne uštede jer se najveći dio energije troši na zagrijavanje vode.