Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana ISGE radionica u Novigradu

Održana ISGE radionica u Novigradu

U Velikoj vijećnici Grada Novigrada danas je održana ISGE radionica za krajnje korisnike objekata i EE tim Grada Novigrada. Prisustvovalo je 7 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 8 objekata. Praćenje potrošnje energenata propisano je Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji te predstavlja i jedan od koraka provedbe SGE projekta

Administratorica ISGE sustava Anja Kolacio prisutnima je pojasnila ulogu, funkciju, prednosti i mogućnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Zajedno sa asistentom na SGE projektu Tomislavom Jergovićem, korisnicima je demonstrirala princip rada i unosa podataka u sustav kako bi se ubuduće znali njime samostalno služiti. 

Voditeljima EE tima Grada Novigrada, Vanji Gorički i Daliboru Voštenu otvoreni su korisnički računi u ISGE sustavu te im je dodijeljena uloga energetskih menadžera, kako bi mogli pratiti rad ostalih korisnika u ISGE sustavu te se baviti analizama potrošnje i identifikacijom potencijalnih ušteda odnosno projekata povećanja EE. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Cijevi koje spajaju vanjsku i unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja moraju biti adekvatno izolirane kako bi se spriječili toplinski gubitci.