Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana ISGE radionica u Novigradu

Održana ISGE radionica u Novigradu

U Velikoj vijećnici Grada Novigrada danas je održana ISGE radionica za krajnje korisnike objekata i EE tim Grada Novigrada. Prisustvovalo je 7 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 8 objekata. Praćenje potrošnje energenata propisano je Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji te predstavlja i jedan od koraka provedbe SGE projekta

Administratorica ISGE sustava Anja Kolacio prisutnima je pojasnila ulogu, funkciju, prednosti i mogućnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Zajedno sa asistentom na SGE projektu Tomislavom Jergovićem, korisnicima je demonstrirala princip rada i unosa podataka u sustav kako bi se ubuduće znali njime samostalno služiti. 

Voditeljima EE tima Grada Novigrada, Vanji Gorički i Daliboru Voštenu otvoreni su korisnički računi u ISGE sustavu te im je dodijeljena uloga energetskih menadžera, kako bi mogli pratiti rad ostalih korisnika u ISGE sustavu te se baviti analizama potrošnje i identifikacijom potencijalnih ušteda odnosno projekata povećanja EE. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.