Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana ISGE radionica za EE tim Ličko-senjske županije

Održana ISGE radionica za EE tim Ličko-senjske županije

U prostorijama županijske zgrade Ličko-senjske županije, danas je održana osnovna ISGE radionica za Ličko-senjski EE tim, u kojoj su sudjelovala 4 člana. Prikazane su im funkcionalnosti koje ISGE nudi te im je pojašnjeno na koji način mogu raditi analize, pratiti potrošnju na razini Županije i kako na vrijeme uočiti anomalije u potrošnji na pojedinom objektu.

Regionalna administratorica ISGE sustava Lana Hudetz prisutnima je pojasnila ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), te ih zajedno sa Goranom Hudetzom, tehničkim asistentom, uputila u sve korake daljnje provedbe SGE projekta.

U sklopu radionice održan je i radni sastanak na kojem je bilo riječi o provedenim aktivnosti na razini Županije i o narednim planovima za zvršetak uspostave registra javnih zgrada, o provedenim energetskim pregledima i izdanim energetskim certifikatima, o održavanju ISGE radionica za krajnje korisnike, te o njihovim dužnostima prema ZUKE-u. Također im je pojašnjeno na koji način dopuniti podatke koji su potrebni za ispis tablice koju im je uputilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU).   

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Smanjenje potrošnje vode moguće je postići i ugradnjom perlatora na slavine. Perlatori miješaju mlaz vode sa zrakom kako bi istekla znatno manja količina vode.