Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Gospića

Održana ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Gospića

Danas je u informatičkoj učionici OŠ dr. Jure Turića u Gospiću održana ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima objekata u vlasništvu Grada Gospića, a prisustvovalo je 14 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 7 objekata. Praćenje potrošnje ključno je za sustavno gospodarenje energijom i predstavlja jedan od koraka provedbe SGE projekta.

Prije početka radionice, ravnatelj Ivica Radošević pozdravio je sve prisutne i pokazao se kao pravi domaćin. Uvodnu riječ je održala Ivana Fabijan, članica EE tima, koja je prisutnima pojasnila njihove obveze i dužnosti prema ZUKE-u, kao i rezultate provedbe SGE projekta do sada u gradu Gospiću. Regionalna administratorica ISGE sustava Lana Hudetz prisutnima je pojasnila ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), te ih zajedno sa Goranom Hudetzom, tehničkim asistentom, uputila u princip unosa mjesečnih računa kao i tjednih očitanja u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije.

Nakon ISGE radionice za krajnje korisnike, uslijedio je radni sastanak sa dva člana gospićkog EE tima u zgradi Gradske uprave, prilikom čega je Ivani Fabijan omogućen pristup u ISGE sustav na administratorskoj razini. Prikazane su joj neke funkcionalnosti sustava, ali fokus je bio na dopuni podataka u ISGE sustavu koji su potrebni za ispis tablice koja je proslijeđena Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU).  

Vrlo skoro je u planu ISGE radionica za EE tim, sa svim pojašnjenjima i funkcionalnostima sustava.

/assets/images/post/1125/list/thumb/ISGE Gospić.jpg

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ostavite li monitor uključen cijelu noć, potrošit ćete energije koliko je dovoljno za zagrijavanje 6 večera u mikrovalnoj pećnici.