Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana ISGE radionica za ravnatelje međimurskih škola

Održana ISGE radionica za ravnatelje međimurskih škola

U Velikoj vijećnici Međimurske županije danas je održana radionica za ravnatelje osnovnih i srednjih škola Međimurske županije pod nazivom Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) u školama Međimurske županije.

Radionici je prisustvovalo 27 ravnatelja, a među prisutnima su bili i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Stjepan Baranašić kao i ravnatelj Međimurske energetske Agencije (MENEA) Mario Klobučarić. Na početku radionice, nazočne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sonja Tošić-Grlač. Radionicu je vodio Mladen Antolić, koordinator SGE projekta, koji je ravnatelje upoznao s aktivnostima SGE projekta i važnosti ISGE sustava za provedbu projektnih aktivnosti.

ISGE kao nacionalni Informacijski sustav za gospodarenje energijom je osnovni alat za prikupljanje, praćenje i izvještavanje o potrošnji energije na objektima koji su u vlasništvu Županije ili za koje Županija plaća račune za sve energente i vodu. Obaveza je vlasnika objekata da podatke o potrošnji redovito unosi u ISGE sustav. U tu svrhu će se u suradnji s MENEA-om, u kojoj je EE ured Međimurske županije, organizirati dodatne edukacije za krajnje korisnike u školama.

U ISGE sustav trenutno su unešeni podaci za 70-tak objekata u vlasništvu Županije koji će se u sljedećem periodu srediti i nadopuniti te će se započeti s uspostavom redovitog tjednog očitanja potrošnje energije u tim objektima.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Troškovi za grijanje čine i do ¾ troškova za energente. Smanjite li temperaturu u prostoru za samo 1°C, godišnje možete uštediti 3-5% energije za grijanje.