Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održana radionica ISGE u školama Bjelovarsko-bilogorske županije

Održana radionica ISGE u školama Bjelovarsko-bilogorske županije

U Županijskoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije, danas je održana ISGE radionica za ravnatelje osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije. Radionici je prisustvovalo 17 ravnatelja. 

Uvodnu riječ održao je voditelj županijskog EE ureda Petar Lovčić, koji je sve prisutne pozdravio i najavio intezivan rad na uspostavi sustavnog gospodarenja energijom u objektima koji su u vlasništvu županije odnosno provedbi SGE projekta. Aktivnosti će započeti u školama i to onima koji su veliki potrošači. Uredit će se podaci o objektima, nadopuniti računi i uvesti praksa tjedno/dnevnog očitanja i praćenja potrošnje. Županija je u tu svrhu potpisala Sporazum o doprinosu dijela sredstava za provedbu tih aktivnosti od strane UNDP EE tima.

Na radionici je Mladen Antolić, koordinator na EE projektu, upoznao ravnatelje s trenutnom situacijom i iznio plan provedbe aktivnosti u sljedećem periodu i važnosti provedbe stalnog mjerenja potrošnje svih energenata i vode na objektu i točnosti unosa podataka u sustav. U tu svrhu će se koristiti ISGE koji je kao nacionalni Informacijski sustav osnovni alat za prikupljanje, praćenje i izvještavanje o potrošnji energije na objektima. UNDP EE tim će u sljedećem periodu provesti sustavno educiranje svog osoblja koje je uključeno u gospodarenje energijom u županiji. U suradnji s vlasnicima objekata, prikupit će i unijeti sve račune u sustav te ih prokontrolirati, nadopuniti i zaključati. Na taj će se način uspostaviti verificirana baza podataka koja će predstavljati temelj za analizu i predlaganje mjera poboljšanja energetske učinkovitosti objekata.

 /assets/images/post/1151/list/thumb/P9210290.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom izbora pećnice, birajte one s ventilatorom jer su energetski učinkovitije te su u mogućnosti uštedjeti od 10-15% energije.