Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Održane radionice ISGE I i II za Šibensko-kninsku županiju

 Održane radionice ISGE I i II za Šibensko-kninsku županiju

U sklopu provedbe SGE projekta, danas su u prostorijama Šibensko-kninske županije održane ISGE I i ISGE II edukacijske radionice za Županijski EE tim. Šibensko-kninska županija je prepoznala svoju zadaću koja joj je propisana Zakonom o učinkovitom korištenju energijom u neposrednoj potrošnji i aktivno je počela razmišljati o izradi Županijskog Programa i Plana energetske učinkovitosti.

U tijeku je uspostava Registra zgrada, obilasci objekata te unosi relevantnih podataka u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). Neki objekti su već počeli pratiti potrošnju energije i vode kroz ISGE.

Cilj današnjih radionica bio je predstavljanje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE)  u zgradarstvu i edukacija EE tima o načinu korištenja sustava. Prezentirano je novo sučelje te upotreba osnovnih i naprednih funkcija ISGE-a koje analiziraju potrošnju energije u gradovima i županijama.

Na temelju analiza, izdvojit će se kritični objekti u koje će se pasivnim i aktivnim mjerama ulagati i time nastaviti sa sustavnim gospodarenjem energije i vode te u konačnici smanjiti sveukupni troškovi za potrošnju energije i vode.

Znanja stečena na radionici pomoći će EE timu da razviju bazu podataka za anketiranje građanstva potrebnu za izradu pomenutog Plana energetske učinkovitosti. Radionice je održao Matija Vajdić, asistent na projektu. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamijenite neefikasnu stolariju novom, energetski efikasnom - prozorima sa izo staklima i low e premazom ili zalijepite posebne folije za stakla, a oko prozora izolacijsku brtvenu traku te izolirajte kutije za rolete.