Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Otvorena EE info galerija i uručena Energetska povelja Gradu Kastvu

Otvorena EE info galerija i uručena _Energetska povelja_ Gradu Kastvu

U zgradi Gradske uprave, na adresi Zakona kastafskega 3, danas je otvorena EE info galerija te svečano uručena Energetska povelja gradonačelnika i župana Republike Hrvatske.

Energetsku povelju je uručila Anita Klanac, koordinatorica na projektu EE u zgradarstvu, koju je primio gradonačelnik Kastva, Ivica Lukanović. U ime Grada Kastva Energetsku povelju je potpisao bivši gradonačelnik Dean Jurčić, čime je iskazana snažna politička volja da Grad aktivno i kontinuirano provodi SGE projekt.

Uspješna provedba SGE projekta temelji se na izradi registra zgrada u vlasništvu Grada te uvođenju i korištenju Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), kao i provedba energetskih pregleda objekata. Do sad su ISGE sustav uneseni podaci za 7 objekata, te se planiraju tjedna i mjesečna očitanja mjernih instrumenata koji mjere potrošnju energenata.

Prema Zakonu o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (ZUKE NN 152/08), gradovi  otvaraju EE info točke s ciljem pružanja informacija građanima i ostalim zainteresiranim pojedincima, skupinama ili tvrtkama u sklopu SGE projekta. 

 /assets/images/post/827/list/thumb/EE galerija Kastav2.jpg

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Uređaji i rasvjetna tijela energetskog razreda A troše i do 45% manje energije od istih uređaja energetskog razreda D, stoga preporučujemo kupnju uređaja A razreda i više.