Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prva ISGE edukacija u Zadarskoj županiji

Prva ISGE edukacija u Zadarskoj županiji

Danas je u OŠ Petra Zoranića u Ninu otpočela edukacija krajnjih korisnika Zadarske županije za korištenje novog Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Kako je riječ o velikom broju županijskih zgrada, a želja je da se edukacija obavi na kvalitetnom nivou, ovaj tip radionica će se održavati u manjim grupama od po 5-8 korisnika. Riječ je o unosu mjesečne i tjedne potrošnje, što je i cilj SGE projekta kako bi se redovito provodila kontrola potrošnje svih energenata u objektima u vlasništvu Zadarske županije.

Unos objekata u ISGE sustav i aktivno praćenje potrošnje pomoći će Županiji da analiziranjem tih podataka planira energetiku za narednu godinu te izrađuje izvještaje za FZOEU i MINGORP u skladu sa Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (ZUKE 158/08) te Nacionalnom programu i Nacionalnom Akcijskom Planu energetske učinkovitosti RH.

Tehnički dio radionice održala je asistentica na projektu, Lana Hudetz.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Na stubišta i ulaze u kuću ugradite vremenski regulator rasvjete, koji će nakon uključivanja i isteka određenog vremenskog razdoblja rasvjetu isključiti.