Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prva u nizu ISGE radionica u Osječko-baranjskoj županiji

Prva u nizu ISGE radionica u Osječko-baranjskoj županiji

U Osijeku je danas održana prva u ciklusu radionica za edukaciju krajnjih korisnika Osječko-baranjske županije za korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Osječko-baranjska županija u svojem vlasništvu ima preko 350 objekata, a svaki već više od godinu dana ima osobe zadužene za kontroliranje potrošnju energije u objektu. Do ljeta će te osobe biti educirane kako bi pomoću ISGE-a mogli pratiti potrošnju energije u objektima. Saznanje gdje i koliko energije trošimo prvi je korak prema uštedi i efikasnijem korištenju energije.

Radionice su interaktivne, uz računala u grupama od 15 polaznika, a vodili su je suradnici UNDP-a Dragan Kovačević i Mia Dragović. Za objekte Osječko-baranjske županije zadužene su Branka Smoljo, Božica Dunković te Ivana Čandrlić-Dankoš iz županijskog EE tima koji uspješno koordinira unos potrošnje, ali i savjetuje građane o efikasnom korištenju energije u kućanstvima.

Zainteresrirani građani mogu doći po savjet i pogledati EE galeriju u prostorijama Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije, na adresi Radićeva 4, u Osijeku.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Perilicu rublja odaberite sukladno potrebama vašeg kućanstva i koristite prema uputama proizvođača.