Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionica za odgovorne osobe Ministarstva pravosuđa na području Dalmacije

Radionica za odgovorne osobe Ministarstva pravosuđa na području Dalmacije

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održana je Uvodna prezentacija za odgovorne osobe Ministarstva pravosuđa na području Dalmacije. Ministarstvo pravosuđa ozbiljno je krenulo u provedbu aktivnosti programa kojeg je na Županijskom sudu u Splitu predstavila dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Vlade RH. Naglasak je stavila na veliki potencijal za uštede koji postoji u Republici Hrvatskoj, a samim time i u cijelom Ministarstvu pravosuđa. Također je dodala da se uspostavom i provođenjem edukacije djelatnika državne uprave podiže njihova svijest o energetski efikasnom ponašanju što u konačnici može doprinijeti i do 10% uštede energije. 

Glavne aktivnosti programa odnose se na  uspostavu Središnjeg registra zgrada, primjenu računalnog programa Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE), edukaciju djelatnika, provedbu energetskih pregleda, provedbu EE mjera te informiranje javnosti. Dr. sc. Zanki predstavila je ostvarene rezultate i uštede kroz protekle dvije godine provedbe te pregled narednih aktivnosti. Prezentacijom se dao naglasak na važnost uspostave kontinuiranog provođenja mjera energetske efikasnosti na nivou svih objekata u vlasništvu i/ili nadležnosti Vlade RH. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Nemojte spremati u hladnjake i ledenice vruća ili topla jela. Prije nego toplu hranu namjeravate zalediti, ohladite je na sobnoj temperaturi, zatim u hladnjaku, pa tek onda spremite u ledenicu.