Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Radionice za odgovorne i tehničke osobe Ureda Predsjednika RH

Radionice za odgovorne i tehničke osobe Ureda Predsjednika RH

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održane su informativno-edukativne radionice za odgovorne i tehničke osobe Ureda Predsjednika RH. Na obje radionice voditeljica programa Vlade RH dr.sc. Vlasta Zanki predstavila je aktivnosti i dosadašnje rezultate programa s naglaskom na veliki potencijal za uštede koji postoji u Republici Hrvatskoj.

Koordinatorica na projektu, gđa. Sanja Horvat skrenula je pozornost na ispunjavanje obveza koje propisuju direktive Europske Unije vezane uz energetsku efikasnost u zgradarstvu. Hrvatska kao zemlja kandidat za ulazak u Europsku Uniju mora svoj zakonodavni okvir uskladiti s direktivama EU. Na radionici za odgovorne osobe poseban naglasak je stavljen na obvezu certificiranja zgrada javne uprave većih od 1000 kvadratnih metara, obzirom da Predsjednički dvori imaju već 3 objekta koja su uključena u postupak ishodovanja certifikata. Na radionici za tehničke osobe je bio predstavljen način prikupljanja podataka za Središnji registar zgrada te kratki prikaz računalnog programa - Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) kojim će se Ured Predsjednika RH uskoro moći koristiti za vlastite potrebe. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Energetski je puno efikasnije pranje punog bubnja rublja, nego dva pranja do pola napunjenog bubnja. U slučaju preopterećenog bubnja, rublje se neće kvalitetno oprati.