Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

SGE radionica u Lječilištu Topusko

SGE radionica u Lječilištu Topusko

U službenim prostorijama Lječilišta Topusko, održala se SGE radionica o osnivanju registra javnih objekata Sisačko - moslavačke županije. Pedesetak nazočnih ravnatelja i tehničkog osoblja zgrada u vlasništvu Županije, pozdravio je Marijan Belošević, pročelnik UO za obrt malo i srednje poduzetništvo i turizam, koji je ujedno održao i uvod u radionicu.

Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama te uspostavljanje registra zgrada prezentirala je Jelena Kremenjaš, voditeljica SGE za Sisačko – moslavačku županiju. Očekivani rezultati provedbe projekta su smanjenje troškova za energiju i vodu, smanjenje štetnih utjecaja na okoliš uslijed potrošnje energije, uspostavljen sustav gospodarenja nekretninama u vlasništvu županije preko Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE-a) te uspostavljanje EE tim koji će bit obrazovan i kompetentan za planiranje te upravljanje potrošnjom energije.

Prikupljeni podaci će se koristiti za modeliranje potrošnje energije po pojedinom tipu objekta te za izračun indikatora potrošnje prema kojima će se slični objekti uspoređivati. Dobiveni rezultati omogućit će lakše donošenje odluka o investicijama u pojedine objekte.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najnaprednije perilice posuđa troše samo 14 l vode što predstavlja 80% uštede vode u odnosu na ručno pranje posuđa.