Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Tvrtka Odašiljači i veze se uključila u HIO program

Tvrtka Odašiljači i veze se uključila u HIO program

Odašiljači i veze d.o.o. (OIV) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) potpisali su Pismo namjere kojim se OIV službeno uključio u program Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO). Pismom namjere je službeno usuglašena suradnja između OIV-a i UNDP-a na realizaciji mjera povećanja energetske efikasnosti u objektima u nadležnosti Republike Hrvatske. Pismo namjere potpisali su Mladen Malić, predsjednik Uprave i Vlatka Dokoza, članica Uprave te Goran Čačić, nacionalni voditelj projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekta), u sklopu kojeg se provodi HIO program. 

Program Dovesti svoju kuću u red provodi se u svim ministarstvima u Republici Hrvatskoj kao i u nekim tijelima državne uprave, s ciljem uspostave sustavnog gospodarenja energijom. Sustavno gospodarenje energijom podrazumijeva praćenje potrošnje energenata i njihovu racionalnu potrošnju, a kao glavni alat se ističe Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE), razvijen u sklopu EE projekta. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • U prostorima u kojima se ne boravi, poput hodnika, garaže ili vrta, postavite rasvjetu sa ugrađenim senzorima pokreta, koji će se brinuti da rasvjeta bude uključena samo kada je potrebna.