Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Koprivnici održana ISGE radionica

U Koprivnici održana ISGE radionica

U zgradi Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica danas je održana radionica za krajnje korisnike Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) Grada Koprivnice. Na radionici je sudjelovalo 12 korisnika sustava, čiji je zadatak praćenje potrošnje energije u objektima u vlasništvu ili na korištenju Grada. U ISGE sustav bit će uneseni podaci o potrošnji energije objekata Grada Koprivnice od referentne 2007. godine pa sve do danas, a ujedno će se na tjednoj bazi unositi informacije o aktualnoj potrošnji energenata i vode.

Prikupljanjem podataka o potrošnji otvara se mogućnost lakšeg uočavanja anomalija u potrošnji energenata i pravovremenog reagiranja te se potiče transparentnije trošenje proračunskih sredstava Grada Koprivnice. Dvosatnu radionicu održali su Miljenko Vuković i Matija Vajdić, suradnici EE projekta.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite solarne kolektore za zagrijavanje potrošne tople vode. Tipični solarni sustav za 4 osobe na obiteljskoj kući ima oko 4m² površine sa spremnikom od 300-500 l. Investicija se u pravilu isplati za 5-7 godina.