Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Puli održane dvije ISGE radionice

U Puli održane dvije ISGE radionice

U gradskoj vijećnici Grada Pule danas su održane dvije ISGE radionice, namijenjene krajnjim korisnicima objekata i ustanovama matičnog korisnika Grada Pule. Educirano je 14 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 28 objekata.

Praćenje potrošnje energenata propisano je Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji ali predstavlja i jedan od koraka provedbe SGE projekta.

Administratorica ISGE sustava Anja Kolacio prisutnima je pojasnila ulogu, funkciju i mogućnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Asistenti na SGE projektu Tomislav Jergović i Nataša Grgorinić pomogli su korisnicima oko unosa mjesečnih računa i očitanja u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije.

Voditeljica EE tima Grada Pule, gospođa Minja Savović dobila je korisnički račun u ISGE sustavu kao energetski menadžer te će pratiti rad korisnika u ISGE-u uz pomoć UNDP tima za područje Istre.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Centrifuga perilice rublja trebala bi imati barem 1000 okretaja u minuti. Odaberete li centrifugu na 1600 okretaja/min., moguće je uštedjeti i do 30% električne energije.