Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U senjskom EE info uredu održane dvije ISGE radionice

U senjskom EE info uredu održane dvije ISGE radionice

Danas su u EE info uredu u zgradi senjske Gradske uprave održane dvije ISGE radionice.

Prva ISGE radionica bila je namijenjena krajnjim korisnicima svih ustanova u vlasništvu Grada Senja, a prisustvovalo je 12 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 6 objekata. Praćenje potrošnje ključno je za sustavno gospodarenje energijom i predstavlja jedan od koraka provedbe SGE projekta. Regionalna administratorica ISGE sustava Lana Hudetz prisutnima je pojasnila ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), te ih zajedno sa Jelenom Atlić McColgan, regionalnom koordinatoricom SGE projekta, uputila u princip unosa mjesečnih računa u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije. S obzirom da radionici nisu nazočili predstavnici triju objekata u vlasništvu Grada, za njih će senjski EE tim održati naknadnu edukaciju.  

Nakon kratke pauze uslijedila je osnovna ISGE radionica za EE tim Grada Senja kojoj je prisustvovalo 5 sudionika. Voditeljici EE ureda i članici EE tima Jeleni Nekić, omogućen je pristup u ISGE sustav na administratorskoj razini. Prisutnima su pojašnjene i prikazane sve funkcionalnosti sustava, kao i otvaranje novih korisničkih računa, s obzirom da će EE tim preuzeti obuku novih krajnjih korisnika na razini Grada.

Osim radionica, na radnom sastanku sa EE timom SGE tim je sudjelovao u dopuni podataka u ISGE sustavu koji su potrebni za ispis tablice koja je proslijeđena Ministarstvu.  

/assets/images/post/1124/list/thumb/ISGE_Senj1.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite solarne kolektore za zagrijavanje potrošne tople vode. Tipični solarni sustav za 4 osobe na obiteljskoj kući ima oko 4m² površine sa spremnikom od 300-500 l. Investicija se u pravilu isplati za 5-7 godina.