Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana druga radionica za registar objekata Dubrovačko-neretvanske županije

Održana druga radionica za registar objekata Dubrovačko-neretvanske županije

Dubrovnik, 6. lipnja 2011.

U Dubrovniku je danas održana druga radionica za registar objekata Dubrovačke-neretvanske županije. Na radionici je sudjelovalo 16 predstavnika obrazovnih i zdravstvenih institucija, a pozdravnim govorom ju je otvorio župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić. U sklopu radionice održan je i sastanak predstavnika SGE projekta i Županije na kojem je dogovoreno otvaranje EE info galerije i EE info ureda za građane tijekom rujna.

više
U Osječko-baranjskoj županiji održane dvije ISGE radionice za krajnje korisnike

U Osječko-baranjskoj županiji održane dvije ISGE radionice za krajnje korisnike

Osijek, 31. svibnja i 3. lipnja 2011.

Dvije ISGE radionice za krajnje korisnike Osječko-baranjske županije održane su u utorak 31. svibnja i petak 3. lipnja. Do sada je na radionicama za krajnje korisnike Osječko-baranjske županije educirano ukupno 80 korisnika. Korisnici od radionice redovno prate potrošnju, unose tjedna očitanja i mjesečne račune za potrošnju energije uz stalnu pomoć i nadzor EE tima županije i slavonskog UNDP tima. 

više
ISGE radionica za EE timove Staroga Grada i Hvara

ISGE radionica za EE timove Staroga Grada i Hvara

Stari Grad, 2. lipnja 2011.

Danas je u informatičkim prostorijama u Gradu Starome Gradu održana ISGE radionica za članove EE tima gradova Staroga Grada i Hvara.  Uvodno o ISGE sustavu govorio je doc.dr.sc. Sandro Nižetić, koordinator na projektu EE u zgradarstvu za područje Dalmacije. Ivan Jurčević, voditelj tima na SGE projektu za područje Dalmacije, održao je praktičnu demonstraciju ISGE sustava. Za 13. lipnja najavljene su ISGE radionice za krajnje korisnike objekata gradova Staroga Grada i Hvara. 

više
U Splitu održana radionica o analizi i interpretaciji podataka potrošnje energije

U Splitu održana radionica o analizi i interpretaciji podataka potrošnje energije

Split, 1. lipnja 2011.

U Splitu je danas održana radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije za članove EE tima grada Splita, Solina i Staroga Grada. Na radionici je sudjelovalo 8 osoba, a održao ju je Marko Capek, asistent na projektu za Informacijski sustav za gospodarenje energijom - ISGE. 

više
Održana javna demonstracija _Informacijskog sustava za gospodarenje energijom_

Održana javna demonstracija Informacijskog sustava za gospodarenje energijom

Zagreb, 1. lipnja 2011.

U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva danas je održana javna prezentacija Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), internetske aplikacije za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora. Cilj javne prezentacije bio je upoznati javnosti i institucije ključne za provedbu Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji sa ISGE sustavom, njegovim funkcionalnostima i statusom uvođenja u javni sektor kao i dosadašnjim rezultatima.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Godišnje proizvodimo cca 367 kg otpada po stanovniku, od čega se 4 kg odnosi na električni i elektronički otpad.