Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Prva u nizu ISGE radionica u Osječko-baranjskoj županiji

Prva u nizu ISGE radionica u Osječko-baranjskoj županiji

Osijek, 12. svibanj 2011.

U Osijeku je danas održana prva u ciklusu radionica za edukaciju krajnjih korisnika Osječko-baranjske županije za korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Osječko-baranjska županija u svojem vlasništvu ima preko 350 objekata, a svaki već više od godinu dana ima osobe zadužene za kontroliranje potrošnju energije u objektu. Saznanje gdje i koliko energije trošimo prvi je korak prema uštedi i efikasnijem korištenju energije.

više
Prva ISGE edukacija u Zadarskoj županiji

Prva ISGE edukacija u Zadarskoj županiji

Nin, 11. svibnja 2011.

Danas je u OŠ Petra Zoranića u Ninu otpočela edukacija krajnjih korisnika Zadarske županije za korištenje novog Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Kako je riječ o velikom broju županijskih zgrada, a želja je da se edukacija obavi na kvalitetnom nivou, ovaj tip radionica će se održavati u manjim grupama od po 5-8 korisnika.  Riječ je o unosu mjesečne i tjedne potrošnje, što je i cilj SGE projekta kako bi se redovito provodila kontrola potrošnje svih energenata u objektima u vlasništvu Zadarske županije.

više
Radionica za odgovorne osobe Ministarstva pravosuđa na području Dalmacije

Radionica za odgovorne osobe Ministarstva pravosuđa na području Dalmacije

Split, 6. svibnja 2011.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održana je Uvodna prezentacija za odgovorne osobe Ministarstva pravosuđa na području Dalmacije. Ministarstvo pravosuđa ozbiljno je krenulo u provedbu aktivnosti programa kojeg je na Županijskom sudu u Splitu predstavila dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Vlade RH. Prezentacijom se dao naglasak na važnost uspostave kontinuiranog provođenja mjera energetske efikasnosti na nivou svih objekata u vlasništvu i/ili nadležnosti Vlade RH.

više
ISGE radionice u Ninu i Biogradu n/M

ISGE radionice u Ninu i Biogradu n/M

Nin i Biograd n/M, 6. svibnja 2011.

U Ninu i Biogradu n/M danas su održane edukacijske radionice za EE timove na kojima je prikazano napredno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) u zgradarstvu. Gradovi Nin i Biograd n/M rijetki su primjeri gradova koji ažurno na tjednoj razini prate i unose potrošnju energije i vode kroz ISGE.

više
SGE radionica u Lječilištu Topusko

SGE radionica u Lječilištu Topusko

Topusko, 5. svibnja 2011.

U službenim prostorijama Lječilišta Topusko, održala se SGE radionica o osnivanju registra javnih objekata Sisačko - moslavačke županije. Pedesetak nazočnih ravnatelja i tehničkog osoblja zgrada u vlasništvu Županije, pozdravio je Marijan Belošević, pročelnik UO za obrt malo i srednje poduzetništvo i turizam, koji je ujedno održao i uvod u radionicu.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Stara računala ne bacajte s kućnim otpadom jer sadrže teške metale i olovo. Predajte ih tvrtkama koje prerađuju elektronički otpad.