Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana osnovna ISGE edukacija u Omišu

Održana osnovna ISGE edukacija u Omišu

Omiš, 13. srpnja 2011.

Danas je u Omišu održana osnovna ISGE edukacija za Matu Ribičića, voditelja EE info ureda Grada Omiša. U uvodnom dijelu doc.dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata  za područje Dalmacije pojasnio je smisao ISGE sustava te koristi od primjene, dok je u drugom dijelu radionice Ivan Jurčević, voditelj tima za područje Dalmacije, demonstrirao konkretne mogućnosti sustava. 

više
U Vukovaru održana ISGE radionica

U Vukovaru održana ISGE radionica

Vukovar, 13. srpnja 2011.

U zgradi HGK u Vukovaru danas je održana radionica za krajnje korisnike ISGE sustava Grada Vukovara. Na radionici je sudjelovalo 6 korisnika i članovi EE tima Grada. Korisnici će informacije o potrošnji energije unositi na tjednoj bazi, retroaktivno će unijeti podatke o potrošnji energenata od početka 2011. godine, a naknadno će se unijeti i potrošnja energenata za referentnu 2007. godinu.

više
U ovom tjednu održano 11 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

U ovom tjednu održano 11 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Zagreb, 8. srpnja 2011.

Ovaj tjedan održano je 11 od do sada održanih 33 tečaja za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) u raznim ministarstvima. Do sada je ukupno educirano 213 osoba te se očekuje sustavno praćenje potrošnje u ISGE sustavu za 292 institucije, odnosno 669 objekata.

više
ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike

ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike

Biograd n/M, 8. srpnja 2011.

U prostorijama Gradske uprave grada Biograda na Moru, održan je drugi dio ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike. Predstavnici ustanova Grada educirani su kako koristiti novi ISGE sustav za unošenje potrošnje na tjednoj razini. Na današnjoj radionici 5 predstavnika biogradskih ustanova educirano je kako pored mjesečnih računa unositi i tjednu potrošnju energenata koji se koriste u njihovim objektima.  

više
Predstavljeni rezultati EE projekta nakon 6 godina provedbe

Predstavljeni rezultati EE projekta nakon 6 godina provedbe

Zagreb, 5. srpnja 2011.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) zajedno s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva (MIGORP) i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) danas je ispred stotinjak uzvanika predstavio rezultate šestogodišnje provedbe projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. EE projekt obuhvaća SGE projekt, u koji su uključeni svi gradovi i županije RH, te HIO program Vlade RH u koji su se uključila sva ministarstva, Ured predsjednika te Državni hidrometeorološki zavod.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Travnjak zalijevajte samo kada je potrebno, a za zalijevanje većih površina trave koristite raspršivače. Imate li obiteljsku kuću, prikupljajte kišnicu koju ćete koristiti za zalijevanje cvijeća, pranje auta i sl.