Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
_Energetska povelja_ i EE izložba u Donjem Miholjcu

Energetska povelja i EE izložba u Donjem Miholjcu

Donji Miholjac, 28. kolovoza 2009.

U sklopu sastanka o daljnjim aktivnostima te ulozi Grada Donjeg Miholjca u SGE projektu, gradonačelniku Stjepanu Viduki, svečano je uručen primjerak Energetske povelje. Na edukacijskoj radionici o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije koju je održao Goran Pichler, voditelj projekta EE u zgradarstvu na području Slavonije, sudjelovalo je dvadesetak predstavnika Grada, gradskih javnih ustanova, učilišta, osnovnih i srednjih škola, vrtića te lokalnih poduzetnika. 

više
 Prezentacija HIO programa u MVPEI-u

Prezentacija HIO programa u MVPEI-u

Zagreb, 2. lipnja 2009.

U prostorijama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) održana je prezentacija programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), za ravnatelje i tehničko osoblje Ministarstva. Prisutni su se upoznali  s narednim korakom unutar Programa, odnosno prikupljanjem podataka o objektima te njihovo unošenje u ISGE sustav. Na radionici je sudjelovalo dvadesetak predstavnika Ministarstva.

više
 HIO radionica za Ministarstvo financija u Splitu

HIO radionica za Ministarstvo financija u Splitu

Split, 2. lipnja 2009.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), u Splitu je održana edukacijska radionica za tehničko osoblje Ministarstva financija za područje Dalmacije. Prisutnima je predstavljen sljedeći korak Programa, odnosno prikupljanje podataka o objektima (konstrukcijskih, podatak o KGH sustavu, potrošnji energije) te njihovo unošenje u ISGE. Radionicu, na kojoj je sudjelovalo dvadesetak predstavnika Ministarstva, održao je dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije. 

 

više
Tjedna mjerenja u Varaždinskoj županiji

Tjedna mjerenja u Varaždinskoj županiji

Varaždin, 1. lipnja 2009.

Danas je u sklopu SGE projekta, EE ured Varaždinske županije započeo s dnevnim (tjednim) očitanjima potrošnje svih energenata u objekatima u vlasništvu Varaždinske županije. Očitanja se unose u ISGE, računalnu aplikaciju koja omogućuje kontinuirano unošenje i nadzor nad podacima o potrošnji svih vrsta energenata i vode. Također, i Grad Varaždinske Toplice započeo je s upisom dnevnih (tjednih) očitanja u ISGE za zgradu Gradskog poglavarstva i vrtić Tratinčica. 

više
Druga HIO radionica za Ministarstvo financija

Druga HIO radionica za Ministarstvo financija

Zagreb, 26. svibnja 2009.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), u Zagrebu je održana edukacijska radionica za tehničko osoblje Ministarstva financija za područje središnje Hrvatske. Prisutnima je predstavljen sljedeći korak Programa, odnosno prikupljanje podataka o objektima (konstrukcijskih, podatak o KGH sustavu, potrošnji energije) te njihovo unošenje u ISGE sustav. Radionica u Zagrebu je druga od četiri radionice organizirane po regijama RH za Ministarstvo financija. Na radionici je sudjelovalo tridesetak predstavnika Ministarstva. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Današnja sredstva za pranje posuđa učinkovito uklanjaju nečistoće i pri nižim temperaturama pranja (50-55°C), stoga izbjegavajte programe pranja s višim temperaturama.