Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Prezentacija ISGE-a zagrebačkim obrazovnim i zdravstvenim institucijama

Prezentacija ISGE-a zagrebačkim obrazovnim i zdravstvenim institucijama

Zagreb, 9. travnja 2009.

U Velikoj vijećnici Gradske skupštine Grada Zagreba danas je održana stručna prezentacija implementacije Informacijskog sustava za gopodarenje energijom (ISGE) koji se koristi za praćenje potrošnje energije i sustavno gospodarenje energijom. Prezentacija je organizirana za ravnatelje i tehničko osoblje obrazovnih i zdravstvenih institucija te predstavnike gradskih ureda, zavoda i službi. 

više
 Edukacijske radionice u vojarnama u Đakovu i Zagrebu

Edukacijske radionice u vojarnama u Đakovu i Zagrebu

Đakovo i Zagreb, 16. i 17. ožujka 2009.

U prostorima Ministarstva obrane RH, u vojarnama Dračica u Đakovu i Croatia u Zagrebu, održane su edukacijske radionice HIO programa, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u nadležnosti RH. Radionice su obuhvatile sve bitne elemente za daljnju provedbu Programa unutar objekata MORH-a poput uspostavljanja registra zgrada i Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) kao i ostalih aktivnosti uz pomoć kojih će se znatno smanjiti troškovi za energente te poboljšati uvjeti boravka u vojarnama. 

više
ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

ISGE radionica u Sisačko-moslavačkoj županiji

Sisak, 24. veljače 2009.

Upravni odjel za infrastrukturu i komunalne poslove Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Županijskom komorom Sisak, organizirao je edukativnu radionicu za rad s Informacijskim sustavom za gospodarenje energijom (ISGE), koji će se koristiti kao alat za kontinuirano prikupljanje, pohranu i analizu podataka o potrošnji energije u zgradama u vlasništvu odnosno pod upravom SMŽ-a.

više
Radionica o registru javnih zgrada u vlasništvu Varaždinske županije

Radionica o registru javnih zgrada u vlasništvu Varaždinske županije

Varaždin, 26. veljače 2009.

U sklopu SGE projekta, u Varaždinu je održana radionica o registru javnih zgrada, namijenjena tehničkom osoblju javnih zgrada u vlasništvu Županije. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, znanost i sport, mr.sc. Miroslav Huđek predstavio je dosadašnje projekte povećanja energetske učinkovitosti koje je Županija provodila samostalno ili u suradnji s UNDP-om, dok je SGE projekt predstavio mr.sc. Vladimir Kalinski. 

više
Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Nastavak edukativnih aktivnosti u splitskom MORH-u

Split, 20. veljače 2009.

U vojarni Sv. Nikola u Splitu danas je održana edukacijska radionica HIO programa, s ciljem povećanja energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu RH, a u sklopu Ministarstva obrane RH. Također, održano je i predavanje o HIO programu, registru zgrada i informacijskom sustavu za gospodarenje energijom (ISGE), čime su predstavljeni svi bitni elementi za daljnju provedbu programa koji svojom primjenom osigurava velike uštede novca i smanjuje troškove za energente. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom rada klima uređaja, pokušajte eliminirati bespotrebne toplinske izvore u prostoru kao što su rasvjeta i ostali kućanski uređaji i vodite računa o tome da ne hladite prostorije u kojima ne boravite.