Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Priručnici za ISGE

Različitim korisničkim profilima na raspolaganju su prilagođeni priručnici za korištenje ISGE sustava. Za sva dodatna pitanja, prijedloge ili sugestije, slobodno nas kontaktirajte

/assets/images/post/104/list/thumb/ISGE_kratkeupute.jpg


 
U Kratkim uputama prikazani su osnovni koraci pri korištenju ISGE sustava.  

 

 

  

/assets/images/post/104/list/thumb/ISGE_prirucnikzaK.jpg

PRIRUČNIK ZA KORISNIKA

Korisnik ISGE sustava zadužen je za unos dnevnih i tjednih očitanja potrošnje te praćenje daljinskog unosa podataka o potrošnji. Korisnik u ISGE sustav unosi mjesečne račune i ima mogućnost promjene (krivog) unosa, ali ne i brisanja cijelog računa. Također, ima mogućnost ispisivanja podataka o usporedbi stvarne potrošnje koju je očitavao i unosio s mjesečnim računima, kao i uređivanja općih, konstrukcijskih i energetskih karakteristika objekta.

 

/assets/images/post/104/list/thumb/ISGE_prirucnikzaG.jpg

PRIRUČNIK ZA GOSTA

Gost u ISGE sustavu ima ograničene mogućnosti korištenja sustava. Na raspolaganju mu je praćenje potrošnje određene zgrade (ili više njih) za koju(e) je zadužen, a može i ispisivati izvješća i grafove o toj zgradi ili uspoređivati više njih. 
/assets/images/post/104/list/thumb/ISGE_prirucnikzaEM.jpg

PRIRUČNIK ZA ENERGETSKOG MENADŽERA

Energetski menadžer u ISGE sustavu ima funkciju nadzora nad određenim dijelom zgrada. Njegova uloga nešto je šira od uloge Gosta jer ima mogućnost nadgledanja većeg broja zgrada/gradova i kreiranja izvještaja kao i ispis svih podataka u ISGE-u za takav veći broj zgrada. Energetski menadžer može konkretno biti osoba koja je na razini Grada zadužena za energetiku, kao i osoba u određenoj agenciji, kojoj su podaci potrebni radi analiza podataka.

            

/assets/images/post/104/list/thumb/ISGE_prirucnikzaEA.jpg

Energetski administrator ima mogućnost otvaranja novih uloga niže razine (EM, K i G) i zgrade te može uređivati, ali i brisati unešene podatke. Najčešće se radi o jednoj ili dvije osobe na razini Grada, Županije ili ministarstva koja može napraviti sumarni ispis svih objekata Grada, Županije ili ministarstva, kao i ispisati sve svoje objekte po određenim kategorijama. Energetski administrator postavlja ciljeve i granice potrošnje energije, te ima mogućnost brisanja (krivo) unesenih računa. Također se bavi i analizom podataka, ispisom izvješća i grafova, praćenjem daljinskih očitanja itd. 

                                          

       

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjak prilagodite potrebama kućanstva - za svakih 100l dodatnog kapaciteta, mjesečna potrošnja raste za 10-20 kWh (5-10 kn).