Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

EE konferencije

U sklopu EE projekta organizirane su četiri EE konferencije:


/assets/images/post/167/list/thumb/sge_split_thumb.jpgPrva radna konferencija Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj, održana je u Splitu, od 12. do 14. svibnja 2008. pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH. Drugog dana konferencije potpisan je tripartitni ugovor između Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o sufinanciranju SGE projekta.

 

/assets/images/post/167/list/thumb/energetika na otocima.JPGKonferencija Energetika na otocima, održana je u Komiži na otoku Visu od 26. do 28. ožujka 2009. , a bila je namijenjena prvenstveno predstavnicima jedinica lokalne samouprave na otocima. Cilj konferencije bio je informiranje i educiranje o već postojećim mogućnostima gospodarenja energijom i poboljšanju stanja energetskih sustava na otocima. Također, potaknuta je i međusobna suradnja  gradova na otocima te njihova suradnja sa županijama s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti na otocima.

 

/assets/images/post/167/list/thumb/odrzivi razvoj gradova.JPGDruga radna konferencija Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj s temom Održivi razvoj gradova održana je u Zagrebu od 27. do 29. travnja, pod pokroviteljstvom Stjepana Mesića, predsjednika RH. Konferencija je održana pod motom Razvoj ne možemo zaustaviti, ali onečišćenje možemo, a glavni cilj konferencije bio je naglasiti važnost racionalnoga  gospodarenja energijom u gradovima RH s naglaskom na zaštiti okoliša, održivom gospodarenju energijom javnih i komunalnih sustava, procesu planiranja grada i izrade arhitektonskih rješenja; na integriranom pristupu u dizajnu, izgradnji i održavanju poslovnih, stambenih i javnih objekata te razmjeni znanja i iskustava između brojnih svjetskih, europskih i hrvatskih gradova. 

 

/assets/images/post/167/list/thumb/du conf.JPGMeđunarodna konferencija Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini održana je  Dubrovniku od 6. do 8. travnja 2011. Dvodnevni program konferencije ponudio je cjeloviti pregled aktivnosti potrebnih za gospodarenje energijom u starim gradskim jezgrama i zaštićenim objektima poput energetskih pregleda kojima se može ustanoviti točno stanje građevine i konkretnih mjera za povećanje energetske efikasnosti, poboljšanje zakonodavstva i modela financiranja te izvedbe.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Za sprječavanje direktnog upada sunčevog zračenja, koristite rolete ili sjenila na prozorima. Rolete mogu temperaturu prostora smanjiti i do 8°C, time smanjujući potrebu za hlađenjem.