Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Partneri konferencije

/assets/images/post/875/list/thumb/Philips.png

PHILIPS ELECTRONICS REPRESENTATIVE OFICE – ZAGREB

Adresa: Remetinečka cesta 139, 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Darko Balun; Tel.: +385 1 3033 741; E-Mail: darko.balun@philips.com

Philips je vodeći proizvođač rasvjete, te kroz različite programe želi potaknuti svijest o važnosti svakodnevnog očuvanja energije. Philips je lansirao visoko kvalitetne sustave za rasvjetu ulica pod nazivom CosmoPolis. Od tada više od 50 svjetskih metropola koristi Philipsov sustav rasvjete, čime su potrošnja energije i ukupni troškovi rasvjete smanjeni za 50%. Preuzimanjem nekoliko tvrtki, Philips nastavlja s intenzivnim ulaganjem i istraživanjem mogućnosti za dodatnim očuvanjem energije. Veliki doprinos u uštedi energije ima LED rasvjeta koja pokazuje značajne prednosti pred klasičnim tipovima žarulja.

/assets/images/post/875/list/thumb/knauf_logo_hr_WEB.jpg

KNAUF INSULATION d.o.o.

Adresa: Varaždinska 140, 42220 Novi Marof

Kontakt osoba: Krešimir Benjak; Tel.: +385 42 401 300; E-Mail: knaufinsulation@knaufinsulation.hr

Proizvodnja i prodaja izolacijskih materijala od mineralne vune (kamena i staklena vuna) za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju u graditeljstvu (izolacija kosih i ravnih krovova, fasada, pregradnih zidova i podova) i industriji (izolacija termo-tehničkih postrojenja, cjevovoda, klima-kanala i spremnika). Objekti izolirani mineralnom vunom troše i do 80% manje energije za grijanje i hlađenje od neizoliranih objekata te donose ogromne uštede i čuvaju okoliš.

/assets/images/post/875/list/thumb/alu termik i internorm logo_web.jpg

Internorm prozori d.o.o.

Adresa: Savska cesta 142/2; 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Tomislav Brletić; Tel.: +385 1 611 94 92; E-Mail: prozori@zg.t-com.hr

Proizvodnja građevinske stolarije (PVC, PVC-aluminij,drvo-aluminij) s naglaskom nisko energetske efikasnosti. Drvo-aluminijski prozori namijenjeno za kuće s niskom potrošnjom energije i za kuće s visokim stupnjem izolacije.

/assets/images/post/875/list/thumb/danfoss_web.JPG

Danfoss

Adresa: Magazinska 9a; 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Vlasta Konosić; Tel.: +385 1606 40 73; GSM: 098 273 579; E-Mail: Vlasta.konosic@danfoss.com

Danfoss je vodeći proizvođač regulacijskih uređaja za sustave grijanja i najveći svjetski proizvođač radijatorskih termostata. Posjeduje veliko iskustvo kako u renovacijama, tako i u novogradnji, u postavljanju energetski učinkovitog sustava grijanja i hlađenja. Sljedeći potrebe naših korisnika, od proizvođača određenih komponenti izrasli smo u dobavljača cjelovitog sustava koji uključuje i primarnu i sekundarnu stranu grijanja. Naši proizvodi daju ljudima udobnost grijanja uz maksimalnu uštedu energije... Potražite reference na našim stranicama: heating.danfoss.com

/assets/images/post/875/list/thumb/raiffeisen.jpg

Raiffeisenbank Austria d.d.

Adresa: Petrinjska 59; 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Ines Koštek; Tihana Vranković; Tel.: +385 1 6174 352; 01 6174 370; E-Mail: ines.kostek@rba.hr tihana.vrankovic@rba.hr

Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA), uz potporu članica Raiffeisen grupe u Hrvatskoj te Raiffeisen Internationala iz Beča, usmjerava svoje aktivnosti i prema projektima vezanim uz poticanje i razvoj energetske učinkovitosti. RBA svojim djelovanjem pruža različite oblike financijske i savjetodavne podrške projektima koji se bave gospodarenjem energijom i razvojem energetske učinkovitosti. Izbor mogućnosti financiranja za gospodarske subjekte, kao i za tijela lokalne uprave i samouprave je širok, a u bližoj budućnosti pružat će se i slične financijske usluge namijenjene građanima.

/assets/images/post/875/list/thumb/Vaillant_Logo_green_web.jpg

Vaillant GmbH, Predstavništvo u RH

Adresa: Planinska 11; 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Boris Topličanec; Tel.: +385 1 6064-392; GSM: +385 91 2283-799; E-Mail: boris.toplicanec@vaillant.hr

Tvrtka Vaillant GmbH osnovana je 1874. godine. Vodeći smo europski proizvođač sustavnih rješenja za udobnost stanovanja. Svoje vodeće mjesto na hrvatskom tržištu možemo zahvaliti visokoj kvaliteti naših proizvoda, snažnoj servisnoj mreži te tehničkoj podršci koju pružamo svim našim partnerima. Tradiciju kvalitete stvorenu na plinskim uređajima nastavljamo i sa našim proizvodima koji koriste obnovljive izvore energije. Dokaz tome je i ocjena neovisne ustanove Stiftung Warentest koja je našu toplinsku crpku geoTHERM proglasila najboljim uređajem na njemačkom tržištu.

/assets/images/post/875/list/thumb/HEP.png

HEP-ESCO d.o.o.

Adresa: Ulica Grada Vukovara 37; 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Gordana Jeličić; Tel.: +385 1 6322 922; E-Mail: gordana.jelicic@hep.hr

HEP ESCO d.o.o. tvrtka je za usluge u energetici koja razvija, izvodi i financira projekte energetske učinkovitost. Područja djelovanja su privatni i javni sektor, odnosno zgradarstvo, javna rasvjeta, industrija i sustavi opskrbe energijom. Modernizacijom i obnovom postojećih objekata i postrojenja HEP ESCO značajno smanjuje troškove za energiju i održavanje što klijentu osigurava znatne financijske uštede. Iz tih ušteda otplaćuje se investicija kroz period do pet odnosno osam godina. Za klijenta to znači modernizaciju opreme bez rizika ulaganja, smanjenje troškova poslovanja i povećanje tržišne konkurentnosti.

/assets/images/post/875/list/thumb/ElmaKurtalj.png

ELMA KURTALJ d.o.o.

Adresa: Vitezićeva 1a; 10110 Zagreb

Kontakt osoba: Ninoslav Kurtalj, predsjednik društva; Tel.: +385 1 303-55-55; E-Mail: nino@elma.hr

Djelatnost poduzeća Elma Kurtalj d.o.o. je realizacija projekata, konzalting, proizvodnja elektroničkih sklopova te isporuka opreme i usluga iz područja informatičke infrastrukture i procesnog upravljanja u "inteligentnim zgradama". Pored proizvodnje komponenata danas poduzeće proizvodi i elektroormare za procesno upravljanje u zgradarstvu (klimatizacijom, grijanjem, energetikom). Svaki proizvod polazi kroz rigorozne kontrole kvalitete prema standardu ISO9001 koji poduzeće ima od 2004 godine. Naša je usluga i provođenje detaljnog energetskog audita u različitim područjima, kao što su industrija, poslovni i stambeni objekti itd.

/assets/images/post/875/list/thumb/Centrometal_web.jpg

Centrometal d.o.o.

Adresa: Glavna 12, 40306 Macinec

Kontakt osoba: Mladen-Renato Martinac; Tel.: +385 1 4633 762; GSM: +385 91 2338 784; E-Mail: mmartina@inet.hr

Proizvodnja kotlova, spremnika, solarnih spremnika, kolektora, kotlova na biomasu, izvozno orijentirana tvrtka (poslovanje sa 30-ak tvrtki iz Europe, Australije, i Novog Zelanda). Glavna djelatnost je biomasa i solar.

/assets/images/post/875/list/thumb/PKSenergetika.jpg

PKS energetika d.o.o.

Adresa: Ul. Grada Vukovara 237/b; 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Ivan Pilepić, direktor; Tel.: +385 1 6110 990; E-Mail: ivan.pilepic@pks-energetika.eu

PKS energetika d.o.o. je nositelj licence i ekskluzivni zastupnik za Republiku Hrvatsku za PowerKure™ modularni sustav koji je osmišljen da bi učinkovito i isplativo iskoristio kvalitetu električne energije smanjenjem potrebne snage i potrošnje električne energije (kva/kW i kW/h), a namijenjen je velikim potrošačima električne energije. PowerKure™ sustav ispravlja da dvanaest problema s električnom energijom na koje se nailazi u industrijskim, poslovnim i institucionalnim objektima. Ugradnja PowerKure™ sustava preporuča se u bolnice, sveučilišne kampuse, sportske objekte, proizvodne pogone, hotelske komplekse, industrijske pogone i u sve ostale velike potrošače električne energije. Stvarna ušteda ugradnjom PowerKure™ sustava doseže do 18%

/assets/images/post/875/list/thumb/brunata.jpg

Brunata

Adresa: Šenoina 19, 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Hana Kabudaja; Tel. : +385 1 4839-053; E-Mail: HAKAHR@brunata.hr

  • proizvodnja mjernih instrumenata
  • razdioba utroška topline i vode
  • očitanje i obračun utroška topline i vode
  • očitanje i obračun utroška topline i vode

/assets/images/post/875/list/thumb/wienerberger_logo_web.jpg

Wienerberger Ilovac d.d.

Adresa: Donje Pokupje 2, 47000 Karlovac

Kontakt osoba: Tomislav Franko, Product manager; Tel.: +385 47 694 115; GSM: +385 91 6694 115; E-Mail: tomislav.franko@wienerberger.com

Tvrtka Wienerberger vodeća je u svijetu u proizvodnji opeke i druga u Europi po proizvodnji crijepa, a posjeduje 258 pogona za proizvodnju te posluje u 25 zemalja. Na Hrvatskom tržištu Wienerberger Ilovac d.d posluje 12 godina a profilirao se kao lider i pokretač razvoja opekarske industrije. Duga povijest poduzeća, povezanost s prirodnim proizvodima, kvaliteta, vrhunska toplinska izolacija proizvoda, suradnici, koji postupaju kao poduzetnici i internacionalnost, čine čvrstu osnovu za stvaranje trajnih vrijednosti. S proizvodnim pogonom u Karlovcu, Wienerbeger Ilovac d.d. vodeći je hrvatski proizvođač opeke, a svoje proizvode izvozi na područje Bosne i Hercegovine i Srbije. Proizvodi tvrtke Wienerberger zbog izrazito visokih izolacijskih svojstava, uštede energije za klimatizaciju i grijanje, smanjenja vremena gradnje do 30%, te zbog originalnog sustava otpornosti na potres, predstavljaju optimalnu opeku za izgradnju u Dalmaciji, Istri i Primorju te na kontinentu i nose znak „Izvorno hrvatsko".

/assets/images/post/875/list/thumb/rockwool_web.jpg

Rockwool Adriatic d.o.o.

Adresa: Poduzetnička zona Pićan 1, 52333 Potpićan

Kontakt osoba: Nina Šuljak; Tel.: +385 1 6052 145; E-Mail: info@rockwool.hr

Rockwool Adriatic je dio Rockwool Grupe, vodećeg svjetskog proizvođača kamene vune. Naša misija je postati preferirani dobavljač proizvoda, sustava i rješenja za poboljšanu energetsku efikasnost, akustično održavanje te zaštitu od požara u zgradama. Rockwool kamena vuna prihvatljiva je za okoliš i poboljšava kvalitetu života za milijune ljudi. Tipični 250mm Rockwool proizvod za izolaciju potkrovlja uštedjet će 128 puta više primarne energije nego li je bilo potrebno za njegovu proizvodnju, prijevoz i odlaganje. Energetska ravnoteža postaje pozitivna samo pet mjeseci nakon instalacije. Rockwool Grupa ima 70 godina iskustva i 8.000 zaposlenika u više od 30 zemalja širom svijeta.

/assets/images/post/875/list/thumb/Ekoenerg.png

EKONERG – Institut za energetiku i zaštitu okoliša, d.o.o.

Adresa: Koranska 5, pp 144, 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Krešimir Brckan, dipl. ing.; Tel.: +385 1 6000 175; E-Mail: kresimir.brckan@ekonerg.hr

Ekonerg je razvio Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) koji je osnovni alat za podršku sustavnom gospodarenju energijom u gradovima i županijama. ISGE omogućava: 

  • Formiranje registra objekata koji su obuhvaćeni SGE,
  • Evidentiranje općih, energetskih i konstrukcijskih podataka potrebnih za definiranje stanja objekta,
  • Kontinuirano prikupljanje i nadzor nad podacima o potrošnji energenata i pitke vode,
  • Obradu i analizu prikupljenih podataka te njihovu interpretaciju kroz sustav preddefiniranih energetskih izvještaja i indikatora potrošnje energije,
  • Jednostavnije i lakše praćenje rezultata provedbe projekata poboljšanja energetske efikasnosti.

 /assets/images/post/875/list/thumb/Econet.png

ENCONET International d.o.o.

Adresa: Miramarska 20, 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Tomislav Bajs; Tel.: +385 1 6312 399; E-Mail: enconet@enconet.hr

Glavne djelatnosti ENCONET-a su konzalting i inženjering u području gospodarenja energijom, primjene industrijskih i energetskih tehnologija, izrade informacijskih sustava i baza podataka za složene tehničke sustave te procjene i upravljanja tehnološkim rizicima. U području gospodarenja energijom ENCONET pruža usluge energetskih pregleda, izrade investicijskih studija, konzaltinga u financiranju, planiranju i uspostavljanju sustava gospodarenja energijom te usluge monitoringa, mjerenja i verifikacije ušteda. Također, ENCONET pruža i usluge projektiranja, vođenja projekata i inženjeringa za male objekte za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora.

/assets/images/post/875/list/thumb/Energo.png

Energo

Adresa: Dolac 14, 51000 Rijeka

Kontakt osoba: Duško Radulović; Tel.: +385 51 353006; E-Mail: dusko.radulovic@energo.hr

Djelatnost trgovačkog društva Energo iz Rijeke vezuje se uz proizvodnju i distribuciju plina i toplinske energije, upravljanje energetski učinkovitom javnom rasvjetom te konzaltingom i izvedbom inovativnih rješenja vezano uz energetsku učinkovitost. Nositelj je projekta kogeneracije novih bazena Kantrida, a na području toplinske energije godinama sustavno ulaže u modernizaciju i automatizaciju svojih toplana te primjene sustava mjerenja i raspodjele toplinske energije prema korisnicima.Energo od 2005. godine zapošljava Energetske savjetnike u cilju edukacije građana o energetskoj učinkovitosti.

/assets/images/post/875/list/thumb/FER.png

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Adresa: Unska 3, 10000 Zagreb

Kontakt osoba: Prof.dr.sc. Nenad Debrecin; Tel.: +385 1 61 29 988; GSM: 098/380 387; E-Mail: nenad.debrecin@fer.hr

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) vodio je veliki broj projekata iz šireg područja energetike koje uključuje energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije te utjecaj energetskih postrojenja na okoliš. U sklopu međunarodne suradnje s Norveškom FER je pokrenuo i stručni studij "Energetska učinkovitost i zaštita okoliša" koji su do sada uspješno završile tri generacije polaznika. Nadalje, FER je proveo značajan broj energetskih pregleda (audita) za Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, HEP-ESCO d.o.o., Zagrebački holding d.o.o. te mnoge druge poslovne subjekte.

/assets/images/post/875/list/thumb/US-Embassy.jpg

U.S. Embassy Zagreb

This project was funded, in part, through a Grant from the U.S. Embassy Zagreb. The opinions, findings and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite manje papira i kad je god to moguće koristite reciklirani papir. Ispis pisačem, fotokopiranje i faksiranje troše energiju. Češće koristite elektroničku poštu - brže je, jeftinije i zdravije za okoliš.