Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Energetska povelja gradu Grubišnom polju

_Energetska povelja_ gradu Grubišnom polju

Mladen Antolić, voditelj projekata EE u zgradarstvu, u sklopu SGE projekta uručio je Gradu Grubišnom Polju Energetsku povelju, kao simboličan znak početka suradnje i priključivanja projektu. U ime Grada, Energetsku povelju je primio zamjenik grubišnopoljskoga gradonačelnika Ivo Martinović. 

"U okviru SGE projekta će u Grubišnom Polju biti osnovan Ured za gospodarenje energijom (EE ured) koji će biti zadužen za realizaciju ušteda toplinske i električne energije te ostalih energenata u objektima u vlasništvu Grada: od dječjega vrtića, Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, preko zgrade Gradske uprave do mjesnih domova. No, mi smo već počeli s aktivnostima po pitanju sustavnoga gospodarenjem energijom na gradskom području i to izmjenom gradske rasvjete", rekao je Branko Kašić, viši referent u gradskoj upravi.

Naime, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na grubišnopoljskom se području provodi zamjena rasvjetnih tijela i žarulja novim, štednima, koje bi trebale donijeti velike uštede troškova javne rasvjete.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom starog kotla na lož ulje kotlom na biomasu uštedjet ćete na troškovima energenta. Cijena biomase je oko dva puta povoljnija od cijene lož ulja.