Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Energetska povelja gradu Grubišnom polju

_Energetska povelja_ gradu Grubišnom polju

Mladen Antolić, voditelj projekata EE u zgradarstvu, u sklopu SGE projekta uručio je Gradu Grubišnom Polju Energetsku povelju, kao simboličan znak početka suradnje i priključivanja projektu. U ime Grada, Energetsku povelju je primio zamjenik grubišnopoljskoga gradonačelnika Ivo Martinović. 

"U okviru SGE projekta će u Grubišnom Polju biti osnovan Ured za gospodarenje energijom (EE ured) koji će biti zadužen za realizaciju ušteda toplinske i električne energije te ostalih energenata u objektima u vlasništvu Grada: od dječjega vrtića, Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, preko zgrade Gradske uprave do mjesnih domova. No, mi smo već počeli s aktivnostima po pitanju sustavnoga gospodarenjem energijom na gradskom području i to izmjenom gradske rasvjete", rekao je Branko Kašić, viši referent u gradskoj upravi.

Naime, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na grubišnopoljskom se području provodi zamjena rasvjetnih tijela i žarulja novim, štednima, koje bi trebale donijeti velike uštede troškova javne rasvjete.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.