Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Energetski doručak u Zadru

_Energetski doručak_ u Zadru

U Velikoj vijećnici Doma županije, na adresi Božidara Petranovića 8, u Zadru, danas je održan još jedan u nizu Energetski doručak. Prisutne je pozdravio župan Stipe Zrilić, a Olivio Meštrović, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove, govorio je o ostvarenim i planiranim projektima poticanja korištenja obnovljivih izvora energije i pooboljšanja energetske efikasnosti u Zadarskoj županiji.

Goran Čačić predstavio je ciljeve i provedbene aktivnosti projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj – Projekt SGE u RH.

Na doručku je bilo prisutno pedesetak sudionika, većinom ravnatelja škola u kojima će se ovo ljeto prikupljati podaci vezani uz praćenje potrošnje energenata. 

Zadarska županija se potpisivanjem Energetske povelje i pisma namjere te organizacijom EE doručka za ravnatelje institucija, aktivno priključila nastojanjima da svatko svojim djelovanjem doprinese zaštiti okoliša, promicanju gospodarenja energijom, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije a sve s ciljem smanjenja ovisnosti o sve skupljim energentima i što je još važnije smanjenja onečišćenja okoliša.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Korištenjem posebne ručice tuša s unutarnjom aeracijom i skraćivanjem prosječnog vremena tuširanja s 9 na 7 minuta, moguće je godišnje uštedjeti oko 40 000 l vode.