Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured u Carinarnici Split, Ministarstvo financija

_Zeleni ured_ u Carinarnici Split, Ministarstvo financija

Nakon Šibenika, Zeleni ured spustio se malo južnije u Carinarnicu Split gdje je za djelatnike održano šest motivacijskih radionica. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 223 djelatnika s ciljem da u svojoj zgradi započnu s energetski efikasnim ponašanjem.

Naljepnice s EE porukama već su nas dočekale zalijepljene na svim mjestima neposredne potrošnje. Njihova je uloga da podsjećaju djelatnike na gašenje rasvjete, računala, obostrani ispis, zatvaranje slavina, ne rasipanje energije i isključivanje svih električnih uređaja.

Sudionici radionica dobro su prihvatili sve savjete i aktivno su sudjelovali na radionici. Iako im je ova tema poznata, svi su se složili da je promjena ponašanja u pogledu potrošnje energije zapravo proces koji traje i gdje se promjene ne događaju preko noći. Na kraju radionice polaznici su dobili potvrde o odslušanoj radionici Zelenog ureda te platnene vrećice za kupovinu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.