Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured u Carinarnici Split, Ministarstvo financija

_Zeleni ured_ u Carinarnici Split, Ministarstvo financija

Nakon Šibenika, Zeleni ured spustio se malo južnije u Carinarnicu Split gdje je za djelatnike održano šest motivacijskih radionica. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 223 djelatnika s ciljem da u svojoj zgradi započnu s energetski efikasnim ponašanjem.

Naljepnice s EE porukama već su nas dočekale zalijepljene na svim mjestima neposredne potrošnje. Njihova je uloga da podsjećaju djelatnike na gašenje rasvjete, računala, obostrani ispis, zatvaranje slavina, ne rasipanje energije i isključivanje svih električnih uređaja.

Sudionici radionica dobro su prihvatili sve savjete i aktivno su sudjelovali na radionici. Iako im je ova tema poznata, svi su se složili da je promjena ponašanja u pogledu potrošnje energije zapravo proces koji traje i gdje se promjene ne događaju preko noći. Na kraju radionice polaznici su dobili potvrde o odslušanoj radionici Zelenog ureda te platnene vrećice za kupovinu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite manje papira i kad je god to moguće koristite reciklirani papir. Ispis pisačem, fotokopiranje i faksiranje troše energiju. Češće koristite elektroničku poštu - brže je, jeftinije i zdravije za okoliš.