Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured u Centru za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec

_Zeleni ured_ u Centru za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec

Prva radionica Zelenog ureda u novoj godini održana je za djelatnike Odgojnog doma Ivanec, Pahinsko br. 6. Na dvije radionice sudjelovalo je ukupno 50 djelatnika s ciljem da unutar svoje institucije započnu s energetski efikasnim ponašanjem.

Sudionici radionica pokazali su veliki interes za provođenje mjera energetske efikasnosti te su čak samoinicijativno kontaktirali naš projektni ured i zatražili organizaciju radionice Zelenog ureda. Na radionicama je bilo riječi o klimatskim promjenama, energetskoj efikasnosti, područjima potrošnje energije te konkretnim savjetima vezanim za uštede u uredima i u vlastitim domovima.

Moguće uštede za energente i uredske resurse su između 5-10% primjenom savjeta s radionice. Obzirom da se u javnoj upravi troši mnogo energije, uštede su moguće primjenom već i besplatnih EE mjera. Na kraju predavanja djelatnicima su podijeljene potvrde o pohađanju motivacijske radionice Zeleni ured i platnene vrećice za kupovinu.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom izbora štednjaka, odaberite onaj koji ima mogućnost kuhanja i na plin. Plin je ekološki prihvatljiviji energent od el. energije, a vrijeme kuhanja i lakoća reguliranja temperature je puno brža.