Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

AlterED tim ponovo na Terraneo festivalu

AlterED tim ponovo na Terraneo festivalu

Sunce, more, glazba i ljeto zajednički su nazivnik za još jedan angažman tima stručnjaka UNDP-a i njihovog programa AlterED. U Šibeniku su posjetili šareni Terraneo festival, na kojem su se uz noćni glazbeni program nudile dnevne radionice sviranja različitih perkusijskih instrumenata, didgeridoo-a, izrade zdrave kozmetike, acro yoge te solarnog kuhanja, izrade solarnih kuhala itd. 

AlterED je uspješnim angažmanom na prošlogodišnjem Terraneo festivalu demonstrirao uporabu sunčeve energije za pogon bicikla i auta te se predstavio javnosti kao inovativan projekt mladim i starim zaljubljenicima u solarnu energiju. Ove godine napunili su svoje baterije i one donirane od tvrtke Bosch te spremni dočekali još jedan ovogodišnji festival. 

/assets/images/post/1224/list/thumb/IMG_0417.JPGKroz 3 dana festivala u sklopu novootvorene Terraneo plaže i popratnih eko radionica, AlterED tim je bio na raspolaganju posjetiteljima festivala zainteresiranima za primjenu solarne energije i njene potencijale. Također, posjetitelji su imali mogućnost besplatno napuniti mobitele i ostale električne uređaje energijom sunca te popiti kavu i pojesti obrok skuhan uz pomoć solarnog kuhala. Sve je to, naravno, bilo popraćeno zabavnom atmosferom uz brojne instrumente i spontane svirke. 

"Ako smo kroz 3 festivalska dana barem jednog od posjetitelja uvjerili u snagu i mogućnosti solarne energije, onda je naša zadaća obavljena! " poručuju iz AlterED tima. 

/assets/images/post/1224/list/thumb/AlterED_Terraneo 2013_V.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjaci troše oko 15% el. energije u kućanstvu, stoga pri kupnji odaberite onaj koji kapacitetom odgovara potrebama vašeg kućanstva.