Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Edukacijska radionica u Gradu Biogradu na Moru

Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Biograda n/M održana edukacijska radionica za osoblje objekata u vlasništvu Grada. Tehničkom osoblju objekata u vlasništvu Grada prezentirane su mjere i prijedlozi kako svoju kuću učiniti energetski efikasnom, na koji način uštedjeti na režijskim troškovima i doprinijeti smanjenju emisija štetnih plinova u atmosferu.

Jelena Atlić McColgan, voditeljica projekata EE u zgradarstvu, pored mjera i niza savjeta za gospodarenje energijom u zgradarstvu, predstavila je i trenutačni status Grada Biograda u provođenju projekta SGE. Tehnički dio radionice održala je asistentica na projektu, Lana Krtinić.

ISGE sustav prezentiran je na konkretnim primjerima, odnosno mjesečnim računima za energente. Ovom edukacijom, stvoreni su uvjeti za početak provođenja kontrole potrošnje energenata u objektima Grada. Radionici je prisustvovalo desetak osoba iz objekata pod gradskim vlasništvom.

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji način izbjegavanja toplinskih mostova je postavljanje toplinske izolacije s vanjske strane cijele ovojnice objekta bez prekida te dobro brtvljenje reški i spojeva.