Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

EE info danom započeo Energetski tjedan u Rijeci

EE info danom započeo _Energetski tjedan_ u Rijeci

Građanima Rijeke danas su na Trgu 111. Brigade Hrvatske vojske u sklopu Info dana energetske efikasnosti (EE info dana) predstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasni proizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava.

Na EE info danu građanima su na raspolaganju bili energetski savjetnici SGE projekta za besplatno savjetovanje o konkretnim mjerama primjenjivima u domu, uredu odnosno građevinskom objektu koje rezultiraju manjom potrošnjom energije, financijskih uštedama, ali i manjom emisijom CO2 u atmosferu. Osim toga, građani Rijeke imali su priliku razgledati demonstracijska vozila tvrtki Bosch, Vaillant i Viessman. Na štandovima su bili izloženi modeli i informativni materijali o EE proizvodima tvrtki Brunata, Rockwool, Velux i Siemens te Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka. 

EE info dan organizirali su Grad Rijeka i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). 

/assets/images/post/883/list/thumb/Rijeka EE info dan.JPG

u suradnji sa tvrtkama-partnerima EE projekta, kao prvu od aktivnosti riječkog Energetskog tjedna. U ime Grada Rijeke nazočne je pozdravio Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika. 

Također u sklopu Energetskog tjedna, u utorak, 12. lipnja u 17 sati bit će otvorena i izložba dječjih likovnih radova na temu Misli na sutra, nastalih u sklopu aktivnosti edukacije riječkih osnovnoškolaca na temu energije i energetske efikasnosti koju je proveo regionalni tim SGE projekta.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Cijevi koje spajaju vanjsku i unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja moraju biti adekvatno izolirane kako bi se spriječili toplinski gubitci.