Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

EE info točke u Gradu Ninu

Grad Nin pridružio se gradovima koji su otvorili info točke, te stekli uvjete da i šira javnost sazna o aktivnostima grada na SGE projektu, a i da se građani mogu informirati o energetsko efikasnim mjerama koje mogu primijeniti u svojim domovima ili na radnom mjestu.

Naime, danas je otvorena EE info galerija u predvorju zgrade Gradske uprave i EE info pano, na frekventnom mjestu u gradu. Otvaranju su nazočili Dalija Pavlović, zamjenica gradonačelnika, koja je održala uvodnu riječ, te gđa Irena Dubravec, načelnica Odjela za racionalno gospodarenje energijom i energetsku učinkovitost u neposrednoj potrošnji, pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Koordinatorica projekta EE u zgradrstvu, Jelena Atlić McColgan, predstavila je ukratko projekt SGE i dosadašnje aktivnosti provedene u gradu Ninu. Najavila je ubrzo osamostaljenje Ureda za gospodarenje energijom, kao i otvaranje EE info ureda, mjesta gdje građani mogu doći po savjet o EE mjerama, tehnologijama i materijalima trenutačno dostupnim na tržištu.

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • LED žarulje predstavljaju najefikasniju rasvjetu - traju dulje čak i od fluorokompaktnih te imaju dulji radni vijek i manju potrošnju energije.