Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

EE projekt na Sajmu nekretnina i prateće industrije

EE projekt na _Sajmu nekretnina i prateće industrije_

U Boćarskom domu održan je treći po redu Hrvatski sajam nekretnina i prateće industrije u organizaciji CentarNekretnina.net. Na Sajmu se predstavilo tridesetak izlagača, među kojima je sudjelovao i Projekt UNDP-a Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

Svim zainteresiranim posjetiteljima dane su informacije o mogućnostima smanjenja potrošnje energije u kućanstvu, te im je ponuđena besplatna ocjena njihovog stambenog objekta koja uključuje posjet stručne osobe ili tima stručnjaka koji obilaskom utvrđuju mjesta na kojima se nepotrebno troši ili rasipa energija, te predlažu moguća rješenja za uštedu novca i energije.

U suradnji s tvrtkom Philips održana je i nagradna igra u kojoj je posjetiteljima darovano sedamdeset štednih žarulja, kako bi se i sami uvjerili da njihovim korištenjem mogu znatno smanjiti račun za električnu energiju.

/assets/images/post/286/list/thumb/Sajam nekretnina 10.2007.2.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom kotla na lož ulje (starog 20 godina) kondenzacijskim plinskim kotlom na ukapljeni naftni plin (UNP) moguće je uštedjeti od 26-44%, ovisno o lokaciji. Investicija se za Zg isplati u roku od 4,4, a za Split u roku od 7,5 godina.