Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

EE tim grada Paga prošao osnovnu i naprednu edukaciju korištenja ISGE-a

EE tim grada Paga prošao osnovnu i naprednu edukaciju korištenja ISGE-a

U sklopu provedbe SGE projekta, danas su u prostorijama Gradske uprave Paga održane ISGE I i ISGE II edukacijske radionice za članove EE tima. Cilj današnjih radionica bio je predstavljanje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom u zgradarstvu i edukacija EE tima o načinu korištenja sustava. Predstavljen je osnovni i napredni ISGE.

Grad Pag ima tri objekta u kojima redovito, već neko vrijeme, prati potrošnju energenata. Time su stvoreni uvjeti za analiziranje potrošnje, izvještavanje te planiranje energetike za naredno razdoblje. Koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan, pojasnila je zakonodavne odredbe propisane u Zakonu o učinkovitom korištenju energijom u neposrednoj potrošnji (ZUKE) te potakla EE tim da već danas počnu s analizama potrošnje i pripremom proračuna za energetiku.

ISGE je alat koji služi EE timovima da, pored kontrole potrošnje energije u objektima u vlasništvu lokalne i regionalne samouprave, izrađuju izvještaje koji će se redovito slati nadležnom Ministarstvu i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u skladu sa ZUKE-om te Nacionalnim programom i Nacionalnim akcijskim planom energetske učinkovitosti RH. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najefikasniji klimatizacijski uređaji koji se danas mogu naći na tržištu su oni s inverterom. Ti uređaji postižu uštede od 20-40% u odnosu na klasične uređaje.