Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Gostovanje Graditeljsko tehničke škole u Nacionalnom EE info centru

Nacionalni info centar energetske efikasnosti u Zelinskoj 4, ovaj su tjedan posjetili učenici trećih i četvrtih razreda Graditeljsko tehničke škole, Zagreb, povodom Tjedna energetske efikasnosti u školi. Graditeljsko tehnička škola obrazuje buduće arhitektonske odnosno građevinske tehničare koji su ovom prilikom željeli naučiti što više o energetskoj efikasnosti kako bi ta načela mogli primjenjivati u svojim budućim projektima.

Učenici su od naših energetskih savjetnika saznali više o OLED vanjskoj rasvjeti, toplinskoj izolaciji, gradnji ytongom, energetski efikasnom krovištu te obnovljivim izvorima energije (solarnim kolektorima, fotonaponskim ćelijama, toplinskim crpkama, pećima na pelete). Posjetom Nacionalnom ee info centru upoznali su se sa niskoenergetskom i pasivnom gradnjom, ali i sa konceptom energetskog certificiranja zgrada koje nas očekuje.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Uštede koje je moguće ostvariti korištenjem energetski efikasnih kućanskih aparata ovise o učestalosti uporabe aparata, a kreću se od 100-200 kn godišnje.