Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Grad Labin potpisao Politiku Zelenog ureda

Grad Labin potpisao Politiku _Zelenog ureda_

Potpisivanjem Politike Zelenog ureda, uprava grada Labina se obvezala na kontinuirano praćenje potrošnje energije, vode, uredskog materijala te količine nastalog i zbrinutog otpada kao i na smanjenje potrošnje energije za 5 posto godišnje tijekom sljedećih 5 godina. Politiku su potpisali gradonačelnik Labina, Tulio Demetlika i Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog Ureda UNDP-a.

Za voditeljicu Zelenog ureda Grada imenovana je mr.sc. Manuela Licul Martinčić, a svi zaposlenici Gradske uprave dužni su primjenjivati mjere Zelenog ureda. Provedba Zelenog ureda podrazumijeva smanjenje otpada na najmanju moguću mjeru te unaprijeđenije i održavanja sustava recikliranja. Uređivanjem poslovanja na načelima Zelenog ureda grad Labin bit će primjer prakse za gospodarenje energijom i smanjenja štetnih utjecaja na okoliš. Takvi ekološki standardi očekuju se i od partnera, dobavljača te korisnika. Ovom prigodom najavljena je prezentacija rezultata termografskog snimanja javnih zgrada na području Labina sa ciljem evidentiranja mogućnosti smanjenja troškova energije. 

Dodatno je održan radni sastanak sa dogradonačelnicom Eni Modrušan, pročelnikom Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, Ljubomirom Buršićem, direktoricom gradske tvrtke Labin 2000, Manuelom Licul Martinčić, Anitom Klanac koordinatoricom SGE projekta u UNDP-u i Jelenom Kremenjaš, na kojem je dogovoreno uvođenje sustava recikliranja u sve institucije u vlasništvu grada Labina i objedinjena javna nabava sa uključenim zelenim kriterijima.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Provjerite sa stručnjakom je li vaš kotao prevelik za potrebe grijanja vaše kuće. Ukoliko je kotao većeg kapaciteta od potrebnog, češće će se paliti i gasiti, što povisuje potrošnju goriva i troškove.