Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Grad Rijeka potpisala Pismo namjere

Grad Rijeka potpisala _Pismo namjere_

U poglavarstvu Grada Rijeke, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i Zoran Bogunović, voditelj SGE projekta za područje Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije potpisali su Pismo namjere o provođenju SGE projekta.

Ova suradnja temelji se na zajedničkim ciljevima i projektima iz područja energetske efikasnosti (EE) od kojih neke Grad Rijeka realizira još od 2002. godine. U većini ovih projekata sudjelovat će Energo d.o.o. i druge komunalne tvrtke Grada Rijeke.

Prilikom potpisivanja, istaknuto je kako je Grad Rijeka već čitav niz godina predvodnik u projektima sustavnoga gospodarenja energijom i energetske efikasnosti te da se mnogi modeli razvijeni u Gradu Rijeci mogu primijeniti i u drugim hrvatskim gradovima.

Uz prigodni govor gradonačelnika Obersnela i predstavnika UNDP-a, Zorana Bogunovića, na svečanom potpisivanju Pisma namjere, Sanjin Kirigin, direktor tvrke Energo d.o.o. predstavio je trogodišnji plan energetskih aktivnosti Grada Rijeke. 

/assets/images/post/342/list/thumb/Pismo namjere_Grad Rijeka2.jpg

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE  

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Samo neka jela zahtijevaju predgrijavanje pećnice. Zapamtite da svakih 10 minuta predgrijavanja pećnice troši 0,06 kWh, što pri učestaloj upotrebi može doprinijeti povećanju vaših računa za el. energiju.