Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Gradu Obrovcu uručena Energetska povelja

Gradu Obrovcu uručena Energetska povelja

Danas je dogradonačelniku Obrovca, Stanku Mijiću, uručen primjerak Energetske povelje gradonačelnika i župana RH. Povelju je uručila koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju i Liku, Jelena Atlić McColgan, ističući važnost provedbe sustavnog gospodarenja energijom na nivou Grada.

Radnom sastanku koji je uslijedio prisustvovali su predstavnici Grada, Gordana Renić, pročelnica jedinstvenog upravnog odjela te tajnik Grada, Slobodan Jurjević. Koordinatorica je pojasnila korake provedbe SGE projekta i zakonske odredbe. Predstavljen je Informacijski sustav za gospodarenje energijom koji predstavlja alat pomoću kojeg se pohranjuje, prati i analizira potrošnja energije u zgradama lokalne samouprave.

Grad Obrovac je osviješten o energetskoj efikasnosti te je u tijeku natječaj za provedbu rekonstrukcije Gradske uprave. Naime, Grad se priključio se u Program energetske obnove zgrada javnog sektora 2012.-2013. Uskoro se očekuje aktivno uključenje Grada Obrovca u provedbu SGE projekta kako bi se otpočelo sa sustavnom kontrolom potrošnje energenata u zgradama javnog sektora te planirala energetika.

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ljeti u instalacije centralnog grijanja može ući zrak koji s početkom sezone grijanja može smanjiti kapacitet vašeg sustava, stoga je nužno redovito odzračivati radijatore i cijelu instalaciju.