Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

HIO Program prezentiran rektoratu Osiječkog sveučilišta

HIO Program prezentiran rektoratu Osiječkog sveučilišta

U prostorima Rektorata Svučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku održan je inicijalni sastanak s prorektorom za razvoj i suradnju s gospodarstvom prof.dr.sc. Rudolfom Emeretom i Anđelkom Klaić, dipl. oec., voditeljicom Službe za financije, poslovne odnose, investicije i izgradnju.

Uvodno predstavljanje održao je Dean Smolar, koordinator na Programu Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Prorektor je pozdravio aktivnosti Programa te spomenuo pozitivne primjere uporabe obnovljivih izvora energije i mjere energetske efikasnosti koje i sami primjenjuju na rekonstrukciji objekata Sveučilišta.

Radionica za odgovorne osobe i tehničko osoblje svih sastavnica Sveučilišta najavljena je za jesen nakon godišnjih odmora, a predložena je i suradnja s Elektrotehničkim fakultetom u Osijeku na području energetske efikasnosti u zgradarstvu.

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite fotonaponske kolektore koji proizvode električnu energiju pomoću sunca. Fotonaponski kolektori idealan su izvor električne energije u područjima koji nemaju osigurano napajanje iz elektrodistribucijske mreže.