Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

I u Splitu predstavljen projekt: Javne usluge - distribucija i opskrba električnom energijom

Nastavno na Rijeku, Osijek i Zagreb, i u Splitu je održana prezentacija projekta Javne usluge - distribucija i opskrba električnom energijom, koji Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske provodi u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva te Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, odnosno projektom Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

U sklopu predstavljenog Projekta izrađen je vodič pod nazivom Vodič čitaj - u savjetovalištu pitaj te letak - Godišnje izvješće o kretanjima i značajkama učnikovitog korištenja energije - kojim će pružatelji javnih energetskih usluga distribucije i opskrbe te trgovci električnim kućanskim uređajima, informirati građane, korisnike električne energije s ciljem povećanja informiranosti i obrazovanosti potrošača, poticanja poboljšanja kvalitete usluge distribucije i opskrbe električne energije te daljnjeg poboljšanja energetske efikasnosti u kućanstvima u Republici Hrvatskoj. 

Vodiči se mogu pronaći u prostorijama Savjetovališta za potrošače Split, Iločka 6, telefon: 021 503 364.

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Za ispiranje WC-a, u kanalizaciju otiđe skoro trećina dnevne potrošnje vode. Ugradite tzv. štedljive vodokotliće, koji pružaju mogućnost ispiranja sa 3,6 ili 9 l vode.