Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike

ISGE edukacijske radionice za krajnje korisnike

U prostorijama Gradske uprave grada Biograda na Moru, održan je drugi dio edukacijske radionice za krajnje korisnike Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Predstavnici ustanova Grada educirani su kako koristiti novi ISGE sustav za unošenje potrošnje na tjednoj razini.

Voditeljica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan, pohvalila je Ured za gospodarenje energijom te najavila skoro osposobljavanje za samostalan rad. Na današnjoj radionici 5 predstavnika biogradskih ustanova educirano je kako pored mjesečnih računa unositi i tjednu potrošnju energenata koji se koriste u njihovim objektima. Tehnički dio radionice su održali asistenti UNDP-a, Lana Hudetz i Goran Hudetz.

Ubrzo će Ured za gospodarenje energijom u Biogradu imati priliku da vrši analize te potrošnje i interpretaciju podataka kako bi planirali energetiku za slijedeću godinu. Informacijski sustav pomoći će Uredu u pripremi izvještaja nadležnom Ministarstvu i Fondu u skladu sa Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (NN152/08).

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Nemate li mogućnost ugradnje sustava grijanja s biomasom i solarnim kolektorima ili plinsko centralno grijanje te vam je el. energija jedini dostupni energent, razmislite o ugradnji dizalice topline.