Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE radionica održana u Umagu

ISGE radionica održana u Umagu

U prostorijama informatičkog kabineta Pučkog otvorenog učilišta Grada Umaga danas je održana je ISGE radionica za krajnje korisnike i članove EE tima. Radionici su prisustvovale 4 odgovorne osobe koji će unositi mjesečne račune i pratiti tjednu potrošnju za sve energente i vodu za 31 objekt. Praćenje potrošnje energenata propisano je Zakonom o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (ZUKE), ali i ključni dio provedbe SGE projekta u koji se Grad Umag uključio 2012. godine.

Korisnici su upoznati sa ulogom, funkcijom i mogućnostima Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) te im je pokazan princip rada i način unosa podataka u sustav kao i sve prednosti koje sustav pruža. Radionicu su održali administratorica ISGE sustava Anje Kolacio i tehnički asistent Tomislav Jergović. 

Ivica Plećković, voditelj EE tima Grada Umaga koji je i sam odgovorna osoba za 12 objekata i energetski menadžer za Grad Umag će korištenjem sustava moći sustavno i lako gospodariti energijom u gradskim objektima. Također, na taj način će moći pratiti rad svih korisnika, podsjećati ih na dužnosti, pružati im potrebnu pomoć te izrađivati potrebne izvještaje. 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pri kupnji, odaberite hladnjak s prirodnim radnim tvarima poput izobutana (R600a), koje prilikom ispuštanja ne oštećuju ozonski sloj i manje doprinose efektu staklenika.