Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Misli na sutra za učenike OŠ Braće Radić u Pridragi

_Misli na sutra_ za učenike OŠ Braće Radić u Pridragi

U OŠ Braće Radić u Pridragi danas je za učenike nižih razreda održan info-edu školski sat Misli na sutraNakon uvodnih riječi o energiji i zašto je važno racionalno je koristiti, učenicima je prikazan animirani film Misli na sutra te je uslijedio interaktivni dio info-edu sata koji je vodila tehnička asistentica na SGE projektu Marina Zubčić. 

Učenici su pokazali veliki interes za navedenu temu i rado su sudjelovali u razgovoru. Info-edu školskom satu prisustvovao je 21 učenik i 3 nastavnice. Nakon diskusije, učenici su dobili primjerke brošura EE projekta - 200 EE savjeta i Prihvatite izazov težak jednu tonu CO2 te primjerke filma na DVD-u za njihovu knjižnicu. 

Edukacija učenika ima za cilj potaknuti razmišljanje mlađih generacija o energiji i njenom efikasnom korištenju te o upotrebi alternativnih, čistijih izvora u svrhu rješavanja problema stakleničkih plinova. Edukativne aktivnosti provode se u okviru provedbe SGE projekta

 

 

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Pri kupnji, odaberite hladnjak s prirodnim radnim tvarima poput izobutana (R600a), koje prilikom ispuštanja ne oštećuju ozonski sloj i manje doprinose efektu staklenika.