Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Misli na sutra za učenike OŠ u Klancu

_Misli na sutra_ za učenike OŠ u Klancu

U prostorijama OŠ Ante Starčevića u Klancu danas je za učenike trećih i četvrtih razreda održan info-edu školski sat Misli na sutra. Održavanje info-edu školskog sata ima za cilj prenijeti znanje o energetskoj efikasnosti i na mlađe naraštaje. Nakon uvodnog izlaganja o energiji, prikazan je edukativni animirani film Misli na sutra, nakon čega su se učenici aktivno uključili u diskusiju o porukama filma. Učenici su pokazali zavidno znanje o energiji, njenom racionalnom korištenju i utjecajima koje potrošnja energije ima na okoliš.

U info-edu školskom satu sudjelovali su učenici iz matične škole i svih područnih odjela, ukupno 27 učenika i 3 nastavnice. Svatko je dobio primjerak brošura 200 EE savjeta, a školi su donirane kopije DVD-a Misli na sutra, kako bi se priča o energiji i zaštiti okoliša proširila i u druga odjeljenja kroz diskusije na razrednoj nastavi. 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom pranja rublja, vodite računa o tome kako je energetski efikasnije pranje punog bubnja te odaberite program s najnižom temperaturom vode dostatnom da rublje bude kvalitetno oprano.