Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Na EE info danu Splićanima predstavljene mogućnosti uštede energije

Na EE info danu Splićanima predstavljene mogućnosti uštede energije

Građanima Splita danas su na splitskoj Rivi u sklopu Info dana energetske efikasnosti (EE info dan) predstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasni proizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava. EE info dan organizirali su Grad Split i UNDP u suradnji sa tvrtkama-partnerima EE projekta, a za cilj je imao edukaciju i informiranje građana o dostupnim proizvodima i sustavima za povećanje energetske efikasnosti odnosno uštedu energije.

Na EE info danu građanima su na raspolaganju bili energetski savjetnici SGE projekta za besplatno savjetovanje o konkretnim mjerama primjenjivima u domu, uredu odnosno građevinskom objektu koje rezultiraju manjom potrošnjom energije, financijskih uštedama, ali i manjom emisijom CO2 u atmosferu. Osim toga, građani Splita su imali priliku razgledati demonstracijska vozila tvrtki Centrometal i Viessmann kao i EE info mobil Grada Osijeka. Na štandovima su bili izloženi  modeli i informativni materijali o EE proizvodima tvrki Brunata, Knauf Insulation, Rockwool, Rehau, Ytong i Schiedel. 

/assets/images/post/522/list/thumb/EE info dan Split2.jpg

Edukacija građana o energetskoj efikasnosti odvija se u sklopu  projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE), u koji se Grad Split uključio 2008. godine i obuhvaća Info dan energetske efikasnosti, ali i uspostavljanje lokalnih EE info točaka. Info uredi koji pružaju besplatna savjetovanja otvoreni su u Omišu, Solinu, Trogiru, Gradu Hvaru, Starom Gradu na Hvaru, u Visu i u Komiži. Osim info ureda, građani mogu posjetiti i info centar u Kaštelima na Cesti dr. Franje Tuđmana 767 kao i EE info kutak u Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku.

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Galerija fotografija

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Povremeno očistite od prašine stražnju stranu hladnjaka gdje se oslobađa toplina (ali pažljivo da ne oštetite cijevi). Zaprljane cijevi otežavaju prijelaz topline što povećava potrošnju energije.